www.iiiWe.com » چاقوی سایبری و جراحی بدون درد تومورهای سرطانی

 صفحه شخصی محمد مهدی مدرس نیا   
 
نام و نام خانوادگی: محمد مهدی مدرس نیا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  محاسب وناظر
شماره نظام مهندسی:  20-300-03321
تاریخ عضویت:  1389/01/02
 روزنوشت ها    
 

 چاقوی سایبری و جراحی بدون درد تومورهای سرطانی بخش عمومی

13


چاقوی سایبری و جراحی بدون درد تومورهای سرطانی



مدت زمان زیادی نیست که جهان پزشکی روبات پیشرفته ایی را در اختیار دارد که میتواند تومور های سرطانی را بدون کمترین درد و خونریزی نابود کند . سایبر نایف یا چاقوی سایبری نامی است که بر روی پیشرفته ترین تکنولوژی رادیو سرجری که محصول شرکت اکیوریسی آمریکاست ، نهاده اند .


با وجود اینکه در بیش از 17 کشور جهان و 150 مرکز فوق تخصصی سرطان از این
تکنولوژی برای درمان انواع تومورهای سرطانی استفاده میشود اما در ایران پزشکان آشنایی چندانی با این تکنولوژی ندارند.



سایبرنایف درابتدا یک ایده تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد آمریکا بود که بعدها
با سرمایه گذاری های متعدد تبدیل به تکنولوژی کاملی شد وهمکنون تنها روباتی است که قابلیت شگفت انگیزی در درمان تومورهای بسیار حساس از جمله مغز ، نخاغ و ستون فقرات ، پانکراس ، پروستات ، ریه و ... دارد .


نکته قابل توجه در

اینجاست که طی مراحل ساخت این روبات دانشگاه استفورد از شرکت بی ام و برای ساخت بازوی روباتیک این دستگاه کمک گرفت تا بتواند پرتوهای انرژی پر قدرت را از جهات مختلف به محل دقیق تومور ارسال کند.





سایبرنایف چگونه عمل میکند ؟


از بیمار دو روز قبل از آغاز درمان با سایبرنایف ام آر آی تهیه میشود و اطلاعات
مربوطه به سیستم کامپیوتری سایبرنایف داده میشود . در این مرحله توسط متخصصین در بخش فیزیک پزشکی برنامه ریزی جهت نابود سازی تومور سرطانی صورت میگیرد . این مرحله بسته به شکل و نوع تومور حدود 24 ساعت زمان میبرد .


لازم به ذکر است اتاقی که روبات سایبرنایف در آن قرار دارد دارای دیواره های
مخصوص سربی و همچنین تقریبا سرد است که به بیمارتوصیه میشود لباس کافی همراه داشته باشد .


در این قسمت بیمار به اتاق سایبرنایف منتقل شده و میتواند در حالی که به آرامی بر روی تخت درازکشیده و موسیقی گوش میدهد مورد جراحی بدون درد قرار بگیرد و تنها نظاره گر حرکت روبات در اطراف تومور سرطانی باشد . روبات سایبرنایف بسته به نوع تومور از صدها جهت مختلف و با قدرت بسیار بالا تومور را هدف قرار یدهد
بدون اینکه به بافتهای سالم صدمه ایی وارد کند .



سایبرنایف همچنین قابلیت ردیابی همزمان را داراست بدین معنی که با حرکت بیمار از کار می ایستد و همچنین برای درمان تومور ریه، خود را با تنفس بیمار هماهنگ میکند و دیگر بیمار نیازی به نگه داشتن نفس خود ندارد . با این تکنولوژی همکنون بسیاری از تومور های سرطانی که هیچ گاه امید درمانی برای آنها وجود نداشته قابلیت درمان پیدا کرده است و قطعا جایگزین بسیار مناسب تری برای عمل های جراحی باز است . همچنین در بسیاری از انواع سرطان ،تومور در نقطه ایی واقع است که دست جراح به آن نمیرسد و حال آنکه با سایبرنایف قابل درمان میباشند .


بسته به نوع تومور و میزان پیشرفتگی آن بین 3 تا 10 جلسه برای درمان تومور زمان نیاز است که میتواند در روزهای متوالی انجام گردد .





مراکز مجهز به سایبرنایف :


همکنون بسیاری از مراکز پیشرفته درمان سرطان در دنیا به سایبرنایف مجهز است که البته بسیاری از آنها در آمریکا و اروپا پراکنده میباشد . بیمارستان فوق تخصصی سرطان بیکن در مالزی با سرمایه گذاری بسیار خوبی این دستگاه پیشرفته را که حدودا ده میلیارد تومان قیمت دارد خریداری کرده و امکانات خوبی نیز برای بیماران فارسی زبان خود در نظر گرفته همچنین قیمت هایی که برای درمان با سایبرنایف تعیین شده به نسبت دیگر کشورهای دنیا مناسب تر است .



بیماران میتوانند از طریق آدرس وبسایت این بیمارستان


ویا با کارمند فارسی زبان بیمارستان تماس حاصل کنند و مدارک خود را جهت برسی و قابلیت درمان با این تکنولوژی ارسال کنن
د0060129767342
.


وقتی به تجهیزات پیشرفته بیمارستان بیکن نگاهی میاندازیم میتوان گفت که تمامی تجهیزات درمان و تشخیصی سرطان از جمله
پت اسکن
که میتواند سرطان را در مراحل بسیار اولیه شناسایی کند در این بیمارستان وجود دارد که جای این دستگاه ها و چنین بیمارستان پیشرفته ایی در ایران خالیست.
>
یکشنبه 9 مرداد 1390 ساعت 12:51  
 نظرات    
 
محسن نیک 07:23 دوشنبه 10 مرداد 1390
2
 محسن نیک
از اطلاع رسانی ممنون
حمیدرضا حسینی 17:59 دوشنبه 10 مرداد 1390
5
 حمیدرضا حسینی
این خیلی خوبه که عزیزان کروه فنی مثل جناب مهندس مدرس نیا محدود به گروه خودشون نمی شوند و در این مورد میبینیم که ایشون با علم و آگاهی اطلاع رسانی پزشکی میکنن با تشکر.
محمد مهدی مدرس نیا 11:25 سه شنبه 11 مرداد 1390
6
 محمد مهدی مدرس نیا
جناب مهندس حسینی به هر حال مسایل شغلی بخشی از زندگی است ،و امید است بقیه دوستان نیز تجاربی که در سایر زمینه ها دارند و میتواند جهت بقیه مفید باشد اطلاع رسانی نمایند.